Schotse dansgroep Schiehallion

Wat is Scottish Country Dancing? Bij de term “Schotse dansen denken de meeste mensen aan Highland Dancing, wat in hoofdzaak een vorm van solodansen is. De dansvorm van de Scottish Country Dance wordt gedanst in een groep van 3 of 4 paren. Het is niet nodig om een danspartner te hebben om mee te doen. De dansen hebben een sociaal karakter, omdat je samen de dans vormt. En paren wisslen per dans, dus elke keer dans je met iemand anders. Het dansen combineert muziek, beweging, coordinatie, samenwerking, concentratie, communicatie, cultuur en natuurlijk heel veel plezier! De dansen en figuren die gedaan worden zijn overal dezelfde, zodat men bij elke club waar dan ook zo mee kan doen.
Schiehallion is een kleine gezellige dansclub, waarbij nieuwe leden altijd welkom zijn.

De Royal Scottish Country Dance Society is de overkoepelende organiesatie, die wereldwijd de belangen van de Schotse dans behartigt. Inderdaad wereldwijd, want behalve In Schotland wordt er Schots gedanst van VS tot Australie en van Azie tot… Roosendaal! Nederland kent 7 Scottish Country Dance groepen. De Roosendaalse dansgroep heet Schiehallion, dat is tevens van een van de vele dansfiguren en de naam van een berg in de Highlands.

Heb je zin om een keer mee te doen? De dansgroep Schiehallion danst op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 in het Buurthuis Keijenburg. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd docente. Je hebt geen speciale kleding nodig, maar wel een paar dansschoenen of gympies is wel fijn.

Als het je wat lijkt om mee te doen of kennis te maken met deze gezellige dansvorm, kom dan gerust eens kijken of neem even contact op met Tiny Pot: 0653833294.