Yoga

Lia van Nijnatten van Lia’s Yoga verzorgt yoga lessen op

  • maandagochtend van 10.00u tot 11.00u in de achterste ruimte
  • woensdagochtend van 9.15u tot 10.15u op de zolderruimte van Keijenburg.

Hatha Yoga Yoga betekent eenwording, verbinding tussen lichaam en geest. Ha=Zon en Tha=Maan. Yoga is de verbinding tussen Zon en Maan. Zon en maan zijn de polariteiten in het menselijk wezen. Zoals actief tegenover passief, mannelijk tegenover vrouwelijk, inademing tegenover uitademing, straling tegenover reflectie. Met Yoga ben je in staat deze tegenstellingen in jezelf bewust te worden, met elkaar in verbinding te brengen en in eenheid samen te laten klinken.

Hatha Yoga wordt vooral in het westen beoefend. Het lichaam is de invalshoek om tot eenwording te komen met je geest, met behulp van je ADEM. Er wordt yoga op maat gegeven, afgestemd op de groep. Ik verzorg ruim 20 jaar yoga lessen en heb me gespecialiseerd in Adem en Ademtherapie, Adem en Pranayama, Yoga en Meditatie, Yoga voor Doelgroepen, Yoga Nidra.

De lessen bestaan uit staande, zittende en liggende oefeningen waarin alle specialisaties verweven zijn. Er worden adem, concentratie- en lichaamsoefeningen gedaan. Je wordt je bewust van je eigen grenzen, zowel lichamelijk als geestelijk. Met de adem wordt met aandacht de verbinding gelegd tussen l ichaam en geest (Mindful). In de eindontspanning kunnen de opgedane ervaringen bezinken en een plekje krijgen in jezelf. Je kunt en mag hier loslaten en je komt tot een innerlijke rust en stilte….

Velen voelen zich na een yoga les als herboren.

Yoga is vooral zelf doen, kom het zelf ervaren. Je kan je opgeven voor een proefles.

Voor meer informatie zie mijn website: www.liasyoga.nl
Lia van Nijnatten, mobielnummer: 06-38128911